SDA

  07 Septembar 2022
Nijaz Hušić je rođen 5.4.1976. godine u Bihaću. Osnovnu i srednju školu završio u Cazinu. Zvanje profesor Bosanskog jezika sa književnošću i historijom stekao na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Banja Luci – Međunarodni odnosi i diplomatija. Pohađao veliki broj seminara i edukacija iz područja struke te završio nekoliko prestižnih političkih akademija. Koautor je knjige Mutnik – od najstarijih vremena do Cazinske bune 1950. godine. Obavljao funkcije gradskog vijećnika, zastupnika u Skupštini USK-a i predsjedavajućeg Skupštine USK-a. Član je Stranke demokratske akcije od punoljetnosti. Svojevremeno bio potpredsjednik KO SDA USK-a i član Glavnog odbora SDA. Aktuelni je predsjednik GO SDA Cazin. Oženjen i otac dvoje djece.


Aida Pašić je rođena 11.02.1990. godine u Cazinu. Osnovnu školu kao učenica generacije završava u rodnoj Stijeni, a srednjoškolsko obrazovanje stiče u Gimnaziji Cazin odličnim uspjehom. Po završetku srednje škole upisuje Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću, Odsjek za engleski jezik i književnost kojeg završava u roku. Svoj prvi radni angažman na određeno vrijeme dobija u Drugoj srednjoj školi Cazin gdje je nekoliko puta birana za najbolju profesoricu od strane vijeća učenika. Samostalnu metodičku praksu uspješno odrađuje u cazinskoj gimnaziji. Pored srednje, radila je i u osnovnoj školi te vrtiću. Certificirana je asistentica za djecu s poteškoćama u razvoju te je kraće vrijeme bila u ulozi asistenta učenici s poteškoćama. Završila je PAOR akademiju omladinskog rada i tako stekla zvanje omladinske radnice i menadžerice. Pokreće prvi omladinski klub Proni u Cazinu. Sarađuje sa brojnim nevladinim organizacijama među kojima ističe Asocijaciju srednjoškolaca u BiH ASuBiH, Proni Brčko, IOM i dr. Sudjelovala je na konferenciji Liderki za razvoj pri UNDP-u. Trenerica je HEART metodologije kao programa iscjeljenja i obrazovanja kroz umjetnost kojeg je u BiH razvio Save the Children. Učestvovala je na velikom broju seminara i edukacija iz područja struke, ali i drugih, u zemlji i inostranstvu. Pohađala je i uspješno završila nekoliko političkih akademija; LEA Perpetuum Mobile, Škola za političke studije Council of Europe, Academy for Women, Robert Schuman Institute, a trenutno je polaznica ALPI Instituta za napredno liderstvo u politici. Članica je Mreže vijećnica/odbornica „Više od kvote“ Westminster fondacije za demokratiju. Aktuelna je potpredsjednica kluba vijećnika SDA u Cazinu i predsjednica mjesnog ogranka SDA Stijena. Aktivistica je i volonterka. Trenutno nezaposlena.


Dr Muhamed Lepuzanović je rođen 1986. godine u Bihaću. Zaposlen kao liječnik specijalista neurologije na Odjelu neuropsihijatrije Kantonalne bolnice Dr Irfan Ljubijankić Bihać. Završio medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, te specijalizaciju iz oblasti Neurologije na Klinici za neurologiju UKC Tuzla i Neurološkoj Klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Edukaciju iz EMNG-a završio na Kliničkom centru Tuzla, a edukaciju iz doppler sonografije krvnih sudova vrata i glave obavio u KBC Sestre Milosrdnice Zagreb. Stalni je član Svjetske mreže istraživača za Huntingtonovu bolest. Glavni istraživač, podistraživač, te koordinator u nekoliko velikih međunarodnih kliničkih studija. Učesnik je brojnih domaćih i inostranih neuroloških skupova, seminara, edukacija i kongresa, te autor nekoliko stručnih i naučnih radova. Aktuelni je predsjednik kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Cazin. Oženjen je i otac troje djece.

 
More in this category: « Midhad Arnautović

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI