Izgradnja novog mosta u Đenovi će koštati 200 miliona eura

  09 Septembar 2018

Ponovna izgradnja srušenog vijadukta u Đenovi stajat će 150 do 200 miliona eura, objavile su lokalne vlasti u nedjelju.

Radove će izvoditi državna kompanija “Fincantieri”, u suradnji s “Autostrade per l’Italia”, rekao je guverner pokrajine Ligurije, Giovanni Toti, na konferenciji za novinare.

U rušenju mosta prošli mjesec poginulo je 43 ljudi.

“Rekonstrukcija će stajati između 150 i 200 miliona eura, a za samo uklanjanje starog mosta potrebno je 10 do 12 miliona eura, te za odštete za unesrećene”, rekao je Toti.

Regionalni guverner imenovan je koordinatorom u pružanju pomoći nakon rušenja mosta što mu je dalo snažan glas u inicijativi za rekonstrukciju.

Italijanska vladajuća koalicija koja obuhvaća stranku desnog centra Ligu i antiestablišmentski pokret Pet zvijezda optužila je “Autostradu” za ozbiljne previde u održavanju mosta te su rekli kako žele da im se opozovu koncesije za autocestu.

Ministar saobraćaja, Danilo Toninelli, koji je član Pet zvijezda, rekao je da Autostrade mora platiti za poslove ponovne izgradnje, ali ne smije biti uključena ni na koji drugi način.

Čini se da Toti odbija takvo stajalište.

“Fincantieri će imati vodstvo u ponovnoj izgradnji, zajedno sa skupinom kompanija koje će također uključiti Autostradu”, rekao je.

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI