Pjanić nedodirljiv u Juventusu: Samo će Ronaldo i Dybala imati veću plaću

  30 Juli 2018

Čini se da je sapunica oko Miralema Pjanića, fudbalskog A reprezentativca BiH, i njegovog odlaska ili ostanka u Juventusu konačno gotova.

Zmaj je trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama na pripremama sa Starom damom, a kako piše Corriere dello Sport naš fudbaler i u narednoj sezoni nosit će dres italijanskog prvaka.
 

– Miralem Pjanić nije na prodaju i Juventus ne pomišlja na takav scenarij – tvrdi Corriere dello Sport.

Italijanski list navodi kako je činjenica da je Pjanić bio meta velikana kao što su Manchester City, Barcelona, Real ili United, ali isto tako je činjenica da u Juventus nije stigla ponuda od 100 miliona eura, kako su mediji pisali.

Međutim, stigla ponuda ili ne, Juve je odlučio da ne proda bh. reprezentativca i da ga zaštiti novim ugovorom.

Novi paraf Pjaniću bi donio oko sedam miliona eura godišnja primanja, čime bi postao treći najplaćeniji igrač Stare dame poslije Crisitana Ronalda i Paula Dybale. Doduše, trenutno je plaženiji i Gonzalo Higuain, ali Argentinac bi ubrzo trebao da napusti Torino.
– Pjanićeve partije iz prošle sezone čelnike Juventusa i trenera Maxa Allegrija natjerale su da zadrže bh. veznjaka. Uostalom, dolazak Ronalda je i Pjaniću dao signal da je sada u Torinu najljepše i da priča o Ligi prvaka nije nerealna – piše Corriere dello Sport.

 

Prodaje se Kuća (1/1)

NAJNOVIJE VIJESTI

LEFTOR REKLAMA

WEB LINKOVI